Laten we de lente vieren Happy Norooz!

Een nieuw jaar, want de dagen worden lichter en de zon warmer.

Winkeliers en bezoekers van de Malburgse Drieslag vieren vanaf 20 maart samen het lentefeest Norooz. En blikken zo vooruit op een hoopvol nieuw jaar. Norooz wordt al meer dan 3000 jaar gevierd. Norooz betekent ‘terugkeer van het licht’. We vieren dat de dagen weer langer worden en dat een nieuw jaar is begonnen.

Wat is jouw lichtpuntje?

Afgelopen weken beantwoordden winkeliers en bezoekers van De Drieslag die vraag. Zij deelden hun wensen voor het nieuwe jaar. Herken jij iemand?

Programma

Winkeliers met onder andere een Iraanse, Irakese, Nederlandse en Surinaamse achtergrond hebben samen met ontwerper Tina Lenz en het team van Bureau Ruimtekoers een programma bedacht. Speciaal voor bezoekers en inwoners heel Arnhem. Vanwege de Coronamaatregelen is de viering verspreid over een langere periode.

Op 20 maart vanaf 14.00 uur is een bijzondere lichtinstallatie permanent te bezichtigen in de geopende winkels. Winkeliers hebben de installatie samen met lichtkunstenaar Rinaldo Klein Beumink en ontwerper Tina Lenz gemaakt. En staat symbool voor de wensen die zij hebben voor de toekomst van het winkelcentrum. Ook vanaf 20 maart delen winkeliers en bezoekers via zogenaamde ‘lichtpuntjes’ hun wensen voor het nieuwe jaar. Via quotes en foto’s in de Wijkkrant de Malburger en op de lege muren van het Winkelcentrum.

Op 20 juni vindt de traditionele picknick plaats op het Winkelcentrum. Bezoekers kunnen met kortingen picknickmanden vullen bij de winkeliers en genieten van lekkernijen uit allerlei culturen. Ook vinden er optredens plaats van dans- en muziekgezelschappen uit de wijk.

Culturele verbinding in de wijk

De winkeliers van Winkelcentrum de Drieslag slaan de handen ineen en introduceren Norooz om de verschillende culturen in de wijk met elkaar te verbinden. En zo bij te dragen aan het verbeteren van de beleving van het winkelcentrum. De winkeliers zijn getroffen door de Coronacrisis. Met deze activiteiten laten zij gezamenlijk zien dat zij positief willen bijdragen aan de toekomst.