Allon Cheng Kook je verhaal

Hoe smaken de lievelingsgerechten van je stad? Ervaar het in A Place To Eat! 

Tijdens Ruimtekoers Festival 2020 kun je elke dag genieten van Arnhemse cuisine! Chefkok Allon Cheng geeft leiding in de keuken van A Place To Eat, het Ruimtekoersrestaurant. Hier begeleidt hij wijkbewoners die als kok aan de slag gaan en helpt met het bereiden van hun lievelingsgerechtAchter ieder lievelingsgerecht schuilt een verhaal. Zo proef je op Ruimtekoers verhalen uit verschillende culturen.

Kook je verhaal
Eten is traditie én een middel om herinneringen en persoonlijke verhalen met elkaar te delen. Tijdens Ruimtekoers presenteren wijkbewoners zich via persoonlijke recepten. Met de gerechten die we in het restaurant serveren vieren we de diversiteit en kleurrijkheid van onze stad. 

Proef de verhalen uit Malburgen
A Place to Eat wordt gerund door chefkok en sociaalondernemer Allon Cheng van stichting Vitanos. Onder zijn leiding koken twaalf verschillende wijkbewoners elke dag een ander lievelingsgerecht. Achter ieder lievelingsgerecht schuilt een verhaal. Zo proef je op Ruimtekoers verhalen uit verschillende culturen uit Malburgen. En niet alleen de recepten komen uit Arnhem-Zuid, ook de ingrediënten komen hoofdzakelijk uit dit stadsdeel en zijn zoveel mogelijk biologisch geproduceerd.   

Wil je een verhaal met ons delen en dit persoonlijke recept vervolgens koken op Ruimtekoers Festival? Mail naar: doejemee@ruimtekoers.nl of schrijf je in via dit formulier.  

Over de makers

Allon Cheng

Als kind van een restauranthouder moest Allon Cheng al op jonge leeftijd helpen in de zaak. Koken en eten is sindsdien een belangrijke onderdeel van zijn levenNa jarenlang zelf een restaurant op hoog niveau gerund te hebben, koos hij 13 jaar geleden ervoor zich aan te sluiten bij sociale projecten. Hij is nu ruim 2 jaar actief bij Stichting Vitanos. Eten is volgens Allon een uiting van wie de mens is. Culturen, gewoontes, levensovertuigingen en herinneringen komen bij elkaarDaarom zet hij koken in om mensen bij elkaar te brengen.