Klaar voor de start? Af! We zijn open!

We zijn open! Gisteravond  vierden we de opening met dik 200 gasten, bestaande uit vrijwilligers, wijkbewoners, programmamakers, medewerkers en betrokken partners.  We aten aan lange tafels in ons restaurant A Place To Eat, waarna de deuren werden geopend voor het publiek.

“Wauw,  wat is het mooi! Wat is het ontzettend mooi geworden.” Onze eigen Yosser, initiatiefnemer van Ruimtekoers, kon zijn geluk niet op na maandenlang voorbereiden, vergaderen, mailen, bellen, sjouwen en opbouwen. Aan tafel  schoven buurtbewoners van  om de hoek, vrijwilligers, sponsoren, kunstenaars en makers aan.  Een prachtig kleurrijk gezelschap van mensen proostte op de derde editie.

Lievelingslasagna
Chefkok Allon Cheng kijkt tevreden de zaal in, nadat iedereen heerlijk heeft gegeten van de verse lassagne met brood, dips en salade met  plaatcake als toetje. “Wat heerlijk om te zien hoe het dan samenkomt en dat iedereen de handen uit de mouwen steekt om het tot een succes te maken. ”

Klaar voor de start…
Af! Tijd voor een verkenning in het gigantische pand aan de Groningensingel. Niet alleen bezoekers maar ook programmamakers gingen op expeditie in A Place To Be.  De mannen van de Onkruidenenier, sloegen een balletje op de indoor-golfbaan van Sachi Miyachi: “Naast bezig zijn met onkruid moeten we niet vergeten om ons te richten op het verslaan van de hindernissen in ons leven. Dit is een goede manier om even te ontstressen.”

Ontspannen kan tijdens Ruimtekoers ook in de  binnentuin, A Place To Grow, de groene oase vol planten, gras, zitplekjes, een vijver  met echte vissen en krekelconcerten.  Reactie van een voormalig werknemer van OHRA die vroeger in het pand werkte: “Wow…Dat ziet er wel heel anders uit zo hé?” Het schijnt trouwens dat de personeelsfeesten van de OHRA er op de Groningensingel 51 nogal wild aan toe gingen. Meer weten? Bezoek het  Mini-Museum De Dollard van Sophia Opfer.

De komende dagen staat er ontzettend veel moois op de agenda. Ruimtekoers is elke dag open vanaf 11:00 tot 22:00 uur (Ongeveer dan, want we zijn maandag en dinsdag gesloten maar in het weekend, met feestjes kun je zo de vroege uurtjes in dansen).