Theaterprogramma tijdens Ruimtekoers Ontdek de makers van de toekomst

Sinds 2019 stimuleren we vanuit Ruimtekoers jonge theatermakers door hen inhoudelijk en artistiek te begeleiden. We bieden hen een podium in een geëngageerde festivalcontext. 

Kunst en cultuur hebben de toekomst, want vanuit de kunst ontmoeten we elkaar en durven we vragen te stellen over hoe we willen samen leven. En die vraag stellen én aangaan is juist in deze tijd belangrijker dan ooit. Aanstormende talenten en jonge professionele makers voeden onze kunst- en cultuursector met nieuwe ideeën over hoe we de kunst kunnen inzetten om dat te bereiken. 

In Arnhem voelen we ons gesteund door de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ en andere podia zoals Hoogte80 en Theater aan de Rijn en De Nieuwe Oost waar de nieuwe generatie makers warmdraaien om impact te maken vanuit hun eigen makerschap. En dankzij Dioraphte kunnen wij ook bijdrage aan het stimuleren van jonge makers. 

Dus, ontdek die jonge makers op Ruimtekoers Festival, geniet, ervaar en ga met ze in gesprek. Ontmoet!

Vergezichten met Tim Lenders, Liselot Mol, en oude rot in het vak Rocco Ostermann

Mensen Zeggen Dingen presenteert het project VERGEZICHTEN. Vier Arnhemse artiesten, allen met een andere achtergrond, trekken in de weken voor Ruimtekoers de wijk Malburgen in om verhalen, dagdromen en angsten te vangen in een narratief.

4 september 20:00 – 21:00 uur 
5 september 14:00 – 15:00 uur 
Theater de Drieslag | 5 euro

Tickets: www.ruimtekoers.nl/tickets

Zuiderstroom met Cassandra Onck en Mauro Casarini. In samenwerking met urban collectief Power Plug NL, DWS en het Arnhems Klarinetten Koor

Met PowerplugNL werken de makers samen met een diverse groep Arnhemse muzikanten toe naar een verhalende EP en een videodocumentaire. Bestaande muziek van urban artiesten wordt door twee Arnhemse muziekverenigingen, DWS en het Klarinetten Koor, en drie artiesten via Power Plug NL in een nieuw jasje gestoken.

De Ideale Wereld door Karlijn van Kruchten en Esther de Haas

In deze dialoogvoorstelling vertellen Karlijn van Kruchten en Esther de Haas een theatraal verhaal over, met, voor en door mensen die betrokken zijn bij het thema armoede.  Met als doel de barrière te verbreken die ontstaat bij het praten over armoede. 

4 september 14:00 – 15:00 uur 
6 september 16:00 – 17:00 uur 
Theater de Drieslag | 5 euro

Tickets: www.ruimtekoers.nl/tickets

Wat jij niet ziet – Het Collectief Vier

Op winkelcentrum De Drieslag in Malburgen creëert Het Collectief Vier een installatie voor het hele gezin waarin je helemaal verdwijnt in de wereld van Minne en Yous. In de verschillende podcast-afleveringen ga je samen met Minne op avontuur, op zoek naar wie of wat het is dat haar wereld zo heeft veranderd. 

5 september 11:00 – 17:00 uur (verschillende tijdslots)
6 september 13:00 – 17:00 uur (verschillende tijdslots)
De Drieslag | 5 euro

Tickets: https://ruimtekoers.stager.nl/Watjijnietziet/tickets (let op: dit is een andere ticketshop)