Interview vrijwilliger Jiska Visser “Ik heb er onwijs veel zin in!”

vrijwilliger

Geen Ruimtekoers zonder onze vrijwilligers! Wij spraken vrijwilliger Jiska over haar werk bij Ruimtekoers en waarom zij graag de handen uit de mouwen steekt tijdens het leukste culturele feestje in Arnhem.

Waarom ben je vrijwilliger bij Ruimtekoers?

“Na regen komt zon zegt men. En dat is ook zo! Na een lange periode uit de running te zijn geweest door een ziekte van Lyme en daarna nog eens een flinke burn-out, is voor mij nu de mooie tijd aangebroken om de draad weer op te pakken. Voor mij is Ruimtekoers een juiste plek om weer in de juiste flow te komen. Ik maak deel uit van een onwijs fijn en gezellig team is; het zit vol met optimisten! Daarbij is het een plek om te connecten, ik kan hier plezier maken en goede gesprekken voeren met collega’s, bezoekers, mensen; de stad! Ik ben ontzettend enthousiast om deel uit te maken van dit team, er is genoeg ruimte om nieuwe dingen te leren en mijn creativiteit in te zetten. 

Wat is je rol bij Ruimtekoers Festival? 
“Van al relaxend toezicht houden in het Natuurcentrum, achter de bar staan met de meeste chille vrijwilligers coördinator in town; Annika.. Tot aan productie en floormanager ondersteuning. Mijn rol is onwijs divers, lucky me! Ik heb er onwijs veel zin in! En… ben stiekem ergens een beetje zenuwen omdat ik het best spannend vind allemaal. Maar ja… be there or be square!”

 ‘Wij zijn de Stad’ – Wat betekent dat motto voor jou? 
“Wij zijn de stad betekend voor mij: de handen ineen slaan. Samen zijn, samen ontdekken, samen creëren en samen werken met elkaar.  Het is zo belangrijk om elkaars brein, kwetsbaarheid, energie, blijdschap, verdriet en creativiteit met elkaar te delen; daardoor ontstaan er bijzondere gesprekken en fantastisch mooie ideeën!”

Wat is jouw inziens de meerwaarde van Ruimtekoers Festival?
“Hoe tof is het dat er ‘iets’ wordt gedaan met een leegstaande ruimte!
Een ruimte wordt altijd als vanzelfsprekend gezien, terwijl het eigenlijk iets heel bijzonders is. In een ruimte gebeurt er zo veel! Het is een plaats waar een verhaal zich afspeelt, een plaats om je in te bewegen, te vertragen en tot rust te komen. Dat is Ruimtekoers.

Naar mijn mening is Ruimtekoers samen te vatten in kunst en verbinding. Doordat er diverse talenten en capaciteiten bij elkaar komen en iedereen zijn eigen rol heeft, maak je een heel bijzondere connectie met elkaar; als collega’s naar elkaar toe; van vrijwilliger naar bezoeker en andersom.”

Vrijwilliger Ruimtekoers

Ook meedraaien als vrijwilliger? Help een handje mee tijdens de afbouw van het Ruimtekoers Festival! Of je nou twee keer een dagdeel of een paar dagen beschikbaar bent: Alle hulp is welkom! Draai mee in een enthousiast en gezellig team en bouw mee.. eh.. af bij Ruimtekoers.