“Schoonheid in ons leven zit vaak in kleine, simpele en onopvallende dingen”

Tijdens Ruimtekoers kun je elke dag genieten van Arnhemse cuisine! Chefkok Allon Cheng geeft leiding in de keuken van A Place To Eat, het Ruimtekoersrestaurant. Hier begeleidt hij wijkbewoners die als kok aan de slag gaan en helpt met het bereiden van hun lievelingsgerecht. Allon is deel van de sociale onderneming Vitanos. Hij deelt zijn verhaal over Ruimtekoers 2017 en wat we deze editie allemaal kunnen verwachten.

Hoe kijk je terug op Ruimtekoers Festival 2017?

Met veel voldoening. Ondanks het harde werken heb ik genoten van de veel mooie ontmoetingen van bezoekers, artiesten, vrijwilligers en buurtbewoners. Ik heb er zelf veel goede herinneringen en inspiratie overgehouden. Wat ik niet zal missen is die trappen.

Kun je wat meer vertellen over wat je deze editie gaat doen?

Ik zet me in als vrijwilliger om de maaltijden en lunches te coördineren  en te verzorgen. Daarnaast begeleid ik de andere vrijwilligers. En met Vitanos gaan wij onder de noemer “Ik kook mijn verhaal” bewoners erbij betrekken.

Hoe kwamen jullie op het concept ‘Ik kook mijn verhaal’?

Wij blijven geloven in een toekomst waarin we met elkaar delen en ons verbonden voelen. Daarbij is het belangrijk dat wij, mensen, oprecht belangstelling voor elkaar hebben. Dat kan ook met iets wat heel basic is voor iedereen; eten. In wat wij eten zitten herinneringen, culturen, leefstijlen, emoties en vooral heel veel verhalen.

Wat vind je het mooiste verhaal dat je gaat koken?

Dat is moeilijk te zeggen. Ik denk dat alle verhalen iets moois in zich hebben. Schoonheid in ons leven zit vaak in de kleine, simpele en onopvallende dingen. Als ik er toch 1 moet noemen is dat die van Vahe (zie foto hieronder). Vahe is een jongen gevlucht uit Syrië met zijn broer en ouders. Met veel inzet is hij bezig zijn droom te realiseren. Hij wil een top kok worden met een eigen sterrenrestaurant. En hij is goed op weg. Nu is Vahe bezig met het afronden van zijn koksopleiding. Hij heeft zijn stageperioden als leerling-kok al gelopen bij restaurant de Steenen Tafel in Arnhem en restaurant het Koetshuis in Bennekom.

Waar kijk je het meest naar uit?

Deelgenoot te kunnen zijn van een groep mensen met optimisme. Ik geloof dat deze positiviteit de samenleving alleen maar ten goede komt. En ik kijk natuurlijk ook uit naar de momenten om oude bekenden en nieuwe vrienden te ontmoeten.

Bedankt Allon voor het delen van jouw verhaal. Lees meer over A Place to Eat!

Reserveren voor een hapje en een drankje kan met deze link.
Wil je niks missen? Meld je hier aan voor het Facebookevenement.