Over Ruimtekoers

ruimtekoers: een bruisend festival voor jong en oud. beleef Dans, theater, debat, live-muziek, dj’s, workshops, film, expedities, beeldende kunst. of geniet in het tijdelijke pop-up restaurant a place to be van de lievelingsgerechten uit de buurt.

 

Wij zijn de stad

Het kan wel! Dat is al sinds de eerste editie het uitgangspunt van Ruimtekoers. Ruimtekoers is een stedelijk en cultureel experiment verpakt in een toegankelijk festival. Met makers, bewoners, publiek en ondernemers wordt de lege ruimte in de stad ingezet om samen nieuwe ideeën, dromen en richtingen te verkennen voor het samenleven in de stad van de toekomst. Dat doet Ruimtekoers midden in de samenleving waar mensen hun boodschappen doen, wonen en naar school gaan. En met het thema: Wij zijn de stad geven we aan dat het de mensen zijn – in al hun diversiteit en kleurrijkheid – die de stad maken. Ruimtekoers bereidt zicht voor op haar vierde editie. In de zomer van 2019 strijkt het festival weer neer in Arnhem-Zuid.  Met kunstexposities, theater-, muziek- en dansvoorstellingen, workshops en lezingen, gemaakt door zowel professionals als stadsbewoners midden in de rijke openbare ruimte van de stad.

Over Ruimtekoers

Ruimtekoers is in 2015 geïnitieerd om met een positieve en frisse blik naar het probleem van leegstand in de binnenstad te kijken. De tweede editie in het najaar 2016, met als thema De utopie van de stad, had vooral een verdiepend karakter en nam de veranderende samenleving onder de loep. De derde editie in het najaar van 2017 onderzocht Ruimtekoers participatie en betrokkenheid. Met de vierde editie wordt Ruimtekoers nog toegankelijker, zichtbaarder en spannender.

Ruimtekoers is een initiatief van Stichting Halfvol

Halfvol maakt het verhaal van morgen. Meer weten? Ga naar www.halfvol.nl

nieuwsbrief

meld je aan voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden