Locaties

De potentie van de buitenruimte

Ruimtekoers Festival vindt dit jaar plaats in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid. Het belooft een bijzondere editie te worden want Ruimtekoers gaat voor het eerst naar buiten. Eerdere edities vonden plaats in lege kantoren of winkelpanden, nu kiest de organisatie ervoor om de potentie van de buitenruimte in de stad voelbaar te maken: de loze ruimten, de winderige pleintjes waar het onkruid tussen de tegels door schiet, de groenstroken en de parkjes met verweerde bankjes – ooit zijn deze plekken ontworpen als ontmoetingsplekken. Maar worden als dusdanig nog maar nauwelijks gebruikt. Dat kan anders!

Hoofdlocatie

Het hoofdkwartier van Ruimtekoers Festival 2019 bevindt zich van 3 t/m 7 juli aan de Paardebloemstraat in Arnhem-Zuid. Hier bevinden zich het restaurant A Place To Eat, de verschillende locaties voor theater en workshops.

Middenberm Nijmeegseweg

Op de middenberm van de Nijmeegseweg, ter hoogte van de Paardebloemstraat, in Arnhem-Zuid zijn twee kunstinstallaties geplaatst. Ruimtekoers wil met de installaties deze prachtige berm tijdelijk toegankelijk maken. De berm is veilig te betreden via de bestaande voetgangersoversteekplaatsen.