Locaties

Hoe kom ik bij Ruimtekoers?

Het festival is vanaf 29 mei tot en met 1 juni te vinden aan de Pinksterbloemstraat in Arnhem. Natuurlijk kom je met de fiets of met het OV. De fiets kun je kwijt bij het festival. Buslijn 2, 3, 14, 33, 300 en 830 stoppen op twee minuten wandelen van het festivalterrein. Plan hier je OV route. Kom je toch met de auto, dan parkeer je op de parkeerplaats bij de Rijnhal, op ongeveer tien minuten lopen van het festival.

Toegankelijkheid

Het festival is gratis toegankelijk. Voor sommige programma’s dien je wel een kaartje te kopen. Je kunt alleen betalen met de pin. Om de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen is betalen met contant geld niet mogelijk. Het festival is te vinden aan de Pinksterbloemstraat in Arnhem. Heb je aanvullende vragen of wensen met betrekking tot toegankelijkheid? Lees dan eventjes hier verder.

De potentie van de buitenruimte

Ruimtekoers Festival vindt dit jaar plaats in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid. Het belooft een bijzondere editie te worden want Ruimtekoers gaat voor de tweede keer naar buiten. Eerdere edities vonden plaats in lege kantoren of winkelpanden, nu kiest de organisatie ervoor om de potentie van de buitenruimte in de stad voelbaar te maken: de loze ruimten, de winderige pleintjes waar het onkruid tussen de tegels door schiet, de groenstroken en de parkjes met verweerde bankjes – ooit zijn deze plekken ontworpen als ontmoetingsplekken. Maar worden als dusdanig nog maar nauwelijks gebruikt. Dat kan anders!

Hoofdlocatie

Het hoofdkwartier van Ruimtekoers Festival 2020 bevindt zich van 29 mei t/m 1 juni aan de Pinksterbloemstraat in Arnhem-Zuid. Hier bevinden zich het restaurant A Place To Eat, de verschillende locaties voor theater en workshops.

Middenberm Nijmeegseweg

Op de middenberm van de Nijmeegseweg, ter hoogte van de Pinksterbloemstraat, in Arnhem-Zuid is het theaterpodium. Ruimtekoers wil met het theaterprogramma deze prachtige berm tijdelijk toegankelijk maken. De berm is veilig te betreden via een voetgangersbrug.

Klik hier voor de plattegrond van het gehele festivalterrein.