Nuri maakt werk van zijn muziektalent Binnenkort lanceert hij online!

Op zijn tiende wist hij al: ‘Dit is wat ik moet doen’. Toen begon Nuri met bouwen aan zijn muziekcarrière. Hij rapte op straat en ontdekte hoe vet het is om zelf iets te creëren. Inmiddels heeft hij al lang de studio ontdekt, zingt hij ook én staat hij aan de vooravond van een mijlpaal: zijn eerste track komt deze zomer online.  

“Spannend om straks mijn muziek echt naar buiten te brengen. Half werk afleveren, is niks voor mij. Het moet helemaal kloppen. En vergis je niet; je moet heel hard werken om een track online te krijgen. Ik bof met het team dat ik om me heen heb. Het zijn mijn vrienden en samen raken we steeds meer op elkaar ingespeeld. Beats produceren, clips maken. Mijn droom is dat we een onbreekbare groep worden en dat we elkaar steeds blijven verbeteren.” 

Vroeger waren er vrienden die zich bezighielden met zaken die minder ok waren. Nuri besloot voor zijn eigen geluk te gaan. Hij koos om werk te maken van zijn talent. En hoe. Hij maakte zijn horecaopleiding af en kreeg een baan bij Dudok. Naast zijn vijfdaagse werkweek dook hij elk vrij moment de studio in. Hij kwam in aanraking met Power Plug NL en met hulp & coaching van Jeffrey ontpopte hij zich tot zanger én hij schrijft zijn eigen teksten. 

‘Nú gas erop’ 

“Jeffrey wees me er op dat ik kan zingen. Hij is mijn manager en heeft me op de goede momenten aangespoord. ‘Nu gas erop’, zei hij dan. ‘Je moet wat vaker komen’. Nu werk ik superhard. Nog steeds ben ik elke vrij moment in de studio. Dat geeft me energie. Na een dag hard werken, na een rotdag, maar ook als ik superhappy ben; muziek is altijd mijn uitlaatklep. Ik verwerk van alles via mijn nummers. Eigen emoties, ervaringen van mezelf, van anderen. Het is een proces dat zich diep in mezelf afspeelt. Omdat ik met vrienden werk, voel ik me vrijer en kan ik creatiever zijn. Bij een vreemde producer zou ik meer moeite hebben om mezelf zo te uiten. Terwijl ik juist graag alle kanten van mezelf in mijn muziek wil leggen. Door te groeien en te ontwikkelen, ontstaat steeds meer mijn eigen stijl. Dat is mooi om te zien. Ik merk dat ik daardoor kan werken met élke beat. Ik ben opgegroeid met R&B, dat is echt mijn ding, maar ik maak bijvoorbeeld ook dansnummers.” 

Niet zomaar tevreden

Het is niet zo dat Nuri één track klaar heeft en dat het daarna weer heel lang stil blijft. Zijn harde werken heeft zeker vruchten afgeworpen. “Ik wil een goede binnenkomer hebben, tuurlijk, maar daarna wil ik door! Dus ik heb veel meer nummers voorbereid. Weet je, het lijkt misschien simpel allemaal, maar er komt veel kijken bij dit werk. Ik heb zoveel gespaard dat ik mezelf en mijn muziek kan supporten. Ik heb een netwerk om me heen gebouwd, met hulp van anderen. Ik moest ervaringen opdoen en heel veel uren draaien in de studio. Nu sta ik op het punt om iets naar buiten te brengen. Als mensen vragen: ‘Wanneer komt het online, moet je doen!’, dan denk ik: ‘Eh, ben ik dan zo goed?’. Het geloof in mezelf komt steeds meer. Ik weet heel zeker dat ik bij mezelf moet blijven. Ik ben niet zomaar tevreden; ik wil maximaal eruit halen wat ik in me heb.” 

Nuri is een van de deelnemers aan #Zuiderstroom; Cassandra Onck en Mauro Casarini (afgestudeerd ArtEZ Muziektheater) verkennen samen met jongeren uit de urban muziekscene en andere muzikale buurtgenoten hoe ze met muziek kleur kunnen geven aan hun wijk en eigen identiteit.

Nuri’s lievelingslied? Paranoia van Jevon. Check de volledige Zuiderstroom Spotify-playlist hier. Wil jij jouw lievelingslied terugzien in deze playlist? Laat het ons weten via Facebook en/of Instagram door te reageren op onze posts of stuur een privé berichtje.