Hier is het dan!Een bomvol festival programma

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers strijkt van 3 tot en met 6 september weer neer in Arnhem. Vier dagen lang is winkelcentrum de Drieslag het decor van theater, muziek, spoken word, een Drive in Cinema en nog veel meer. Geniet van heerlijk eten en drinken en ook voor de allerkleinsten is er een boordevol programma. Ondertussen verken je samen met makers, publiek en bewoners nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst. 

Eerder dit jaar was Ruimtekoers al aanwezig in de wijk. Vanaf januari 2020 werken verschillende makers al nauw samen met wijkbewoners aan diverse thema’s; de stadsmakersprogramma’s. Zo gaan wijkbewoners in het kader van duurzaamheid, Zonnestof maken, textiel verweven met zonnecellen, in samenwerking met Pauline van Dongen en Maaike Gottschal. Met artiesten van Power Plug NL en muziekverenigingen DWS en het Klarinettenkoor wordt onder leiding van Cassandra Onck en Mauro Casarini toegewerkt naar een EP (inclusief videoclip) onder de noemer #Zuiderstroom

Workshops in de Ideeënbus 
Vanaf 10 augustus plaatst Ruimtekoers een glazen Ideeënbus op winkelcentrum de Drieslag (naast de loempiakraam en de Albert Heijn). Hier vinden in de maand augustus al verschillende workshops plaats, zoals het maken van een hyperlokale kruidenthee in samenwerking met de Onkruidenier en leren koken uit verschillende culturen met chef-kok Allon Cheng

Afhaalmaaltijden bij De Ideeënbus | A Place to Eat
Dit jaar is samen eten moeilijker dan anders, en daarom bedacht Ruimtekoers in samenwerking met chef-kok Allon Cheng van Stichting Vitanos een ander concept. Onder begeleiding van Allon Cheng bereiden wijkbewoners hun lievelingsgerechten die kunnen worden afgehaald. Zo kan je toch thuis genieten van echte Arnhemse cuisine! Afhaalmaaltijden kunnen op 3 t/m 6 september opgehaald worden bij de Ideeënbus | A Place To Eat van 17:00 tot 20:00 uur. Vooraf online bestellen is verplicht. 

Drive in Cinema Zuid
Voor het eerst in de Ruimtekoers-geschiedenis, kun je genieten van de Drive in Cinema Zuid. Op 3 september presenteert stadsmakersprogramma #Zuiderstroom hun lievelingsfilm: Bohemian Rhapsody. De tweede filmavond (4 september) host Wij Zijn Samen Arnhem tijdens het eerste Manifilmfestival hun favoriete film Hors Normes. Last but not least, 5 september is een echte Malburgse filmavond met de vertoning van Saturday Night Fever. Elke avond beginnen we vanaf 20:00 uur, vanuit je auto, op de parkeerplaats aan het Werenfriedplein. Kaartverkoop start 12 augustus. 

Theater
Aan theater is er wederom geen gebrek op Ruimtekoers. Spoken word- collectief Mensen Zeggen Dingen haalt dromen en idealen op in de stad en verwerkt deze in de spetterende performance ‘Vergezichten’. Met De Ideale Wereld, een dialoogvoorstelling, vertellen Karlijn van Kruchten en Esther de Haas een theatraal verhaal, over, met en door mensen die betrokken zijn bij het thema armoede. Malburgse theatergroep OverMalbruggen presenteert hun nieuwe voorstelling Eenzaamheid & Verbondenheid en geeft daarnaast op zondag 6 september ook een workshop theaterspel.

Corona
Het hele Ruimtekoers programma is opgezet zodat het past binnen de geldende corona-maatregelen. Ook houden ze de actuele richtlijnen en informatie vanuit de Rijksoverheid nauwlettend in de gaten en passen zo nodig de activiteiten aan. Lees hier meer over de praktische richtlijnen

Alle activiteiten vinden plaats op basis van kaartverkoop of inschrijving. Dit kan vanaf 12 augustus. Zie voor het volledige festivalprogramma hier: www.ruimtekoers.nl/programma.