Herbert Alfonso knoopt een praatje met je aan

Herbert Alfonso aan het werk

Fotograaf en filmmaker Herbert Alfonso duikt al in september de stad in om een fotoserie te maken over Arnhem-Zuid. Je kunt hem dus zo maar tegen het lijf lopen rondom winkelcentrum Kronenburg bijvoorbeeld. En misschien knoopt hij ook nog een praatje met je aan. Want ook fragmenten van gesprekken die hij aldaar met mensen voert, gebruikt hij in zijn werk. Als ondertitels op de foto’s. Zo vormt elk beeld een filmstill en vormen de beelden samen een verhaal over Zuid.

Maar wie is die Herbert Alfonso nu eigenlijk? Typ zijn naam in Google en je stuit meteen op de documentaire Blues & Blessings waarvoor hij goede vriend en hiphopartiest Typhoon vijf jaar lang volgde, Maar Alfonso doet nog zoveel meer.  Een online zoektocht levert je, behalve een Instagramaccount, niet zoveel op.  De man heeft nu eenmaal  een grote voorliefde voor analoog.

Gelukkig stuurde hij ons deze video, waarin hij een prachtig inkijkje geeft in zijn manier van werken, zijn gedachtengangen en hersenspinsels en de vertaling daarvan naar zijn foto- en filmprojecten.