Een groene Drieslag? Help jij mee de Drieslag groener te maken?

Op weg naar een groenere Drieslag!

“Sinds Ruimtekoers vorig jaar landde op de Drieslag zit er nieuw elan in het winkelcentrum!” Aldus wijkkrant redacteur Floortje Dekkers. En, we zijn nog niet klaar daar. Door corona is een aantal dingen nog niet mogelijk, maar dat betekent niet dat er niks gebeurt. Programmamaker Robin Atema is bijvoorbeeld achter de schermen druk bezig met een groener winkelcentrum. Zo ijvert hij, samen met bewoners en ondernemers, voor bomen, planten en de mogelijkheid voor een schaduwrijke en gezellige terrasruimte. Zo snel als het weer mag, komen er natuurlijk ook workshops voor en met bewoners die al hun ideeën en inspiratie kunnen komen delen. Dat belooft een mooie zomer!

Deze kanjers werken nu al mee aan de Groene Drieslag. Jij ook straks?

“Door alle maatregelen kunnen we nog niet zo snel als we zouden willen”, legt Robin uit. “Maar we zijn al druk doende. We gaan graag samen met bewoners plannen bedenken en uitvoeren. Dat is waar we met Ruimtekoers juist voor staan, wat we willen faciliteren. De workshops zijn daarvan een voorbeeld. Net als het idee om de stichting ‘Schone straat, groene buurt’ samen met buurtbewoners het nieuwe groen te laten onderhouden. Een deel van de planten die er komen, leveren bijvoorbeeld zaden of kruiden die mensen kunnen plukken.

Boodschappen doen in het groen

Op ‘boodschappenpalen’ willen we dan tips voor gebruik hiervan laten zien, die stadsmaker De Onkruidenier weer voor ons verzorgt. Denk maar aan kruiden voor neusspray of pigmenten waarmee je stoffen kunt kleuren. Ondernemers zijn heel druk om een terras voor elkaar te krijgen op de plek waar nu nog alleen maar beton en stenen liggen. Met boompjes voor beschutting, voor een betere afwatering en voor meer biodiversiteit. Met soms simpele middelen kunnen we het winkelcentrum steeds een stuk prettiger maken. Vanuit Ruimtekoers kijken we altijd naar wat er wél kan en helpen ondernemers en bewoners om dat mogelijk te maken.”

Het idee? Dat zie je hieronder. Help jij mee de Drieslag te vergroenen? Alle hulp is welkom. Meld je aan via info@ruimtekoers.nl. Groene vingers is géén vereiste!