Nieuws Feestaardvarken naar Malburgen

Tenminste …

Als het aan de bezoeker van Winkelcentrum de Drieslag ligt. Afgelopen september gingen twee sneltekenaars namens Ruimtekoers het gesprek aan over de wensen die er zijn voor het winkelcentrum. Meer groen, meer zitjes en terrassen, een speeltuin en een clubhuis voor senioren waren de ideeën.

Weer andere bezoekers kwamen met nog grotere plannen, zoals het overdekken van het winkelcentrum met een glazen koepel wat ook in Presikhaaf bestaat, maar dan nóg mooier. En met veel meer licht dat naar binnen schijnt. Of, het bouwen van een groen dakterras op de lage winkels. Zodat je na het doen van je boodschappen elkaar kunt ontmoeten met een uitzicht over het winkelcentrum. En een drankje natuurlijk.

Feestaardvarken

Maar het beste idee, dat was toch wel het verplaatsen van het Feestaardvarken. Dit kunstwerk van Florentijn Hofman is al sinds de plaatsing hét succesnummer van de Arnhemse binnenstad. Dus, perfect voor Malburgen! Het team van Ruimtekoers heeft het even opgemeten, en het zou nét passen. Nou, gemeente Arnhem. Wat is er voor nodig om de verplaatsing te realiseren?

Sneltekenen in Malburgen als onderdeel van Ontwikkelplan Drieslag

Sneltekenaars Jelmer en Vincent hadden de dag van hun leven. “Het was zo leuk om alle ideeën meteen om te zetten naar afbeelding. Daarmee gaat het direct leven. We willen dit graag vaker doen!”. Zij tekenden met hun I-pad en printten de tekeningen direct weer uit. Zodat iedereen altijd alle tekeningen kon bekijken. Wij maakten er weer digitale afbeeldingen van.

Naar aanleiding van al deze ideeën hebben de winkeliers zich op eigen initiatief en samen met Bureau Ruimtekoers verenigd in Collectief de Drieslag. Ze hebben samen Ontwikkelplan Drieslag gemaakt. Met als doel het winkelcentrum van onderop te verbeteren door het organiseren van activiteiten – zoals het Norooz op 20 maart – het vergroenen en klimaatbestendig maken van de publieke ruimte en het gezamenlijk ontwerpen van een landmark. In 2021 willen zij op deze drie thema’s resultaat hebben geboekt. Deze aanpak is onderdeel van het Stadsmakersprogramma Ritueel Geopend dat Bureau Ruimtekoers organiseert sinds januari 2020.

De sneltekenaars waren ook onderdeel van dat programma. Deze actie werd ondersteund door het Ondernemersfonds Arnhem.