Eerste nationale #dagvandepaardenbloem Doe je volgend jaar wéér mee?

Op zondag 26 april 2020 vond de eerste editie van de Nationale Dag van de Paardenbloem plaats. En dit was een groot succes. Want we ontvingen honderden inzendingen uit heel Nederland. Superbedankt voor alle foto’s, tekeningen, gedichtjes en verhalen over de paardenbloem.

Met grote dank aan Karst Meijer van Taraxacum Nederland (Herbarium Frisicum), Natuurcentrum Arnhem en de Onkruidenier voor deze waardevolle samenwerking! Wij genieten nog even na. En maakte deze selectie van de inzendingen. Blijf met ons delen en tot volgend jaar!

Credits tekening: Margo Heine Slezak

Waarom een Dag van de Paardenbloem?

De Nationale dag van de Paardenbloem is onderdeel van het Stadsmakersprogramma Werkplaats de Paardenbloem. Dat Ruimtekoers samen met De Onkruidenier sinds 2019 ontwerpt en realiseert. In het lab onderzoeken zij samen met inwoners van Arnhem-Zuid nieuwe wegen om onze relatie met de stadsnatuur te versterken. Dat is belangrijk. Want een sterkere relatie met stadsnatuur leidt tot het beter waarderen van de eigen leefomgeving. En versterkt de bereidwilligheid om daar zelf een bijdrage aan te leveren. Zo geven de inwoners van Arnhem-Zuid samen met De Onkruidenier en Ruimtekoers een antwoord op hoe we fijn samenleven in de toekomst.

Ook een participerend living lab in jouw wijk of gemeente? Neem dan contact op met Bureau Ruimtekoers via bureau@ruimtekoers.nl

Initiatiefnemers

Met gebundelde krachten lanceren Taraxacum Nederland (onderdeel Herbarium Frisicum), Ruimtekoers, Natuurcentrum Arnhem en de Onkruidenier gezamenlijk de allereerste editie van de Nationale Dag van de Paardenbloem.