Het programma van Ruimtekoers in 2021

Doe je mee met?

Wil je meedoen met Ruimtekoers? Dat kan! Hieronder de programma’s en projecten die we nu realiseren en waar we jouw hulp goed bij kunnen gebruiken. Meld je snel aan via onderstaande linkjes:

De Stadsmakers in 2021:
Tastbare toekomstbeelden
voor de eigen leefomgeving

Onze stadsmakers bedenken, maken en presenteren samen met inwoners en beleidsmakers tastbare toekomstbeelden als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken in de leefomgeving. Aan de basis van deze projecten ligt de Ruimtekoersmethode die afgelopen jaar samen met makers, inwoners en beleidsmakers is ontwikkeld. Dat is een combinatie van kunstpresentatie, cultuurpresentatie en burgerparticipatie.

Ruimtekoers nodigt kunstenaars meerdere jaren achter elkaar uit om een bijdrage te leveren. Het eerste jaar staat in het teken van kennismaking met de omgeving, de aanpak, het netwerk en het thema. Na het eerste jaar worden resultaten verwerkt en meegenomen naar het tweede jaar. Vanaf het tweede jaar worden de kunstenaars aangemoedigd als co-curator op te treden en makers uit te nodigen. Benieuwd naar de thema’s, de programma’s en de stadsmakers? Bekijk ze hieronder!

Ruimtekoers 2021:
Onderzoek naar gelijkwaardige vormen
van participatie en makerschap

nieuwsbrief

meld je aan voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens