Ruimtekoerschef Allon Cheng: Van topchef tot sociaal ondernemer

Tijdens Ruimtekoers kun je elke dag genieten van Arnhemse cuisine! Chefkok Allon Cheng geeft leiding in de keuken van A Place To Eat, het Ruimtekoersrestaurant. Hier begeleidt hij wijkbewoners die als kok aan de slag gaan en helpt met het bereiden van hun lievelingsgerecht. Allon is deel van de sociale onderneming Resto VanHarte. Hij deelt zijn verhaal over zijn passie als chefkok bij Resto VanHarte en vertelt wat er tijdens Ruimtekoers op de planning staat.

Hoe ben je terechtgekomen bij Resto VanHarte?
“Voordat ik hier aan de slag ging zag mijn leven er heel anders uit. Ik werkte jarenlang als chefkok in een toprestaurant. Toen ik een periode van ziekte afsloot, die zo’n 1,5 jaar duurde,  besloot ik dat het tijd was om mijn leven over een andere boeg te gooien. Zodoende koos ik ervoor om mijn carrière op een andere manier voort te zetten. Zo is het gekomen dat ik – nu alweer zeven jaar geleden – startte bij Resto VanHarte. Resto VanHarte is een sociale onderneming die de kracht en het plezier van samen koken inzet als wapen voor een betere samenleving. Hier maak ik mij samen met vrijwilligers en wijkpartners sterk voor het creëren van smakelijke ontmoetingen in Arnhem en omstreken. Samen werken we aan een plek waar iedereen een bijdrage kan leveren en waar gasten voor een kleine, toegankelijke prijs kunnen genieten van heerlijk eten! Zo ook op Ruimtekoers!”

En wat ga je doen tijdens Ruimtekoers?
“Om aan te sluiten bij het thema van Ruimtekoers Wij zijn de stad, delen wij tijdens het festival gerechten met persoonlijke verhalen van wijkbewoners, die als kok meehelpen in de keuken. Hoe? Door de lievelingsgerechten van de koks te bereiden! Tien dagen lang zullen wij een dagelijks wisselend menu serveren. Alle gerechten zijn vegetarisch en we maken zoveel mogelijk gebruik van biologische ingrediënten en producten uit de streek.”