Brokstukken?! De wijk is uit elkaar gevallen door gebrek aan verbinding

Er is een brief uit de toekomst ontvangen. De brief viel zomaar op de deurmat. In de brief staat iets onheilspellends, in de toekomst is onze wijk uit elkaar gevallen door een gebrek aan verbinding. Overal liggen brokstukken en die moeten snel weer bij elkaar komen. Gelukkig zijn er foto’s van de plekken en hints voor de locaties zodat ze wel terug te vinden zijn, maar eenvoudig wordt het niet. Help jij mee alle brokstukken te vinden en deze opnieuw samen te voegen? Zo werken we samen aan de verbinding van de wijk, zodat er wellicht een nieuwe stad op kan bloeien in de toekomst!

Gelukkig is het maar een spelletje!

Gelukkig is het (nog) niet echt waar, de wijk is nog heel en dat zal het in de toekomst ook wel zijn. Toch is het mooie van een spel dat je het soms echt kunt beleven. Hoe dat precies werkt? Dat onderzoeken kunstenaar Yasser Ballemans en jongeren van de Jeugdwijkraad Malburgen. Zij bekijken wie er mee gaan doen, waar de brokstukken verstopt kunnen worden zoals bij de lokale winkeliers en hoe er bij het samenbrengen van de brokstukken een dialoog over de wijk en haar toekomst kan ontstaan.

Dit spel is ook een onderzoek naar het samen maken van een nog groter spel waarmee je jouw eigen wijk vorm kunt geven en waarbij iedereen kan worden betrokken om de wijk leefbaar te maken en houden. Yasser en de jongeren onderzoeken de mogelijkheden van dat idee.

Meedoen met het Soul Search City spel?

Op donderdag 24 juni wordt de eerste versie van het spel gespeeld. Meedoen? Laat het weten via info@ruimtekoers.nl