Over Ruimtekoers

Dans, theater, debat, live-muziek, dj’s, workshops, film, expedities, beeldende kunst en meer: Vanaf 15 t/m 25 november vindt de derde editie van Ruimtekoers plaats. Een bruisend Arnhems festival voor jong en oud. Thema van dit jaar? Wij zijn de stad.

Wij zijn de stad

Het kan wel! Dat is al sinds de eerste editie het uitgangspunt van Ruimtekoers. Ruimtekoers 2017 is een stedelijk en cultureel experiment verpakt in een toegankelijk festival. Het verkent met makers, bewoners, publiek en ondernemers nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst. En waar kun je dat beter doen dan midden in de samenleving, waar mensen hun boodschappen doen, naar school gaan en wonen? Daarom is onze hoofdlocatie A Place To Be in een groot leegstaand kantoorpand in Arnhem-Zuid. Met het thema Wij zijn de stad geven we aan dat het de mensen zijn – in al hun diversiteit en kleurrijkheid – die de stad maken. Met kunstexposities, theater-, muziek- en dansvoorstellingen, workshops en lezingen, gemaakt door zowel professionals als stadsbewoners, delen we nieuwe perspectieven op het samenleven in de stad. Bekijk het programma-overzicht hier.

Luxor Live Ruimtedebat Onkruideniers Nors en Sous Indoor stadstuin Indoor golfbaan foto-expositie

Over Ruimtekoers

Ruimtekoers is in 2015 geïnitieerd om met een positieve en frisse blik naar het probleem van leegstand in de binnenstad te kijken. De tweede editie in het najaar 2016, met als thema De utopie van de stad, had vooral een verdiepend karakter en nam de veranderende samenleving onder de loep. Met deze derde editie transformeert Ruimtekoers van leegstandsfestival naar stadsfestival.

#DOEJEMEE

We roepen iedereen op om mee te doen! Want de stad, dat zijn wij allemaal. Heb je een goed idee voor een activiteit, performance, feestje, expo of een workshop? Doe ook mee aan het Open Call programma.  Lijkt het jou leuk om van 15 november t/m 25 november een aantal dagen mee te werken op vrijwillige basis? Geweldig! We kunnen jou hulp als vrijwilliger goed gebruiken.

nieuwsbrief

meld je aan voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden