11 t/m 15 oktober 2016, ARNHEM

Ruimtekoers FestivalDe utopie van de stad

Tref de Woonpioniers! – 11 t/m 15 oktober

Wat huist er toch in al die mensen die zachtjes kreunen bij het zien van een Tiny House?

di 11 okt, 2016
19:00
LOCATIE NOG NIET BEKEND

Wat huist er toch in al die mensen die zachtjes kreunen bij het zien van een Tiny House? Iets dieps in ieder geval, een beweging in de onderstroom die gaat over vrijheid en verbinding, gezondheid en bezieling. Een beweging die niet stopt bij de voordeur maar dwars door woning, werk, voeding en vrije tijd heen de boel op zijn kop zet. Of eigenlijk: weer op twee benen lijkt te willen zetten. Want het is best een beetje een geflipte wereld zo af en toe, wat marktwerking, industriële uitholling, digitale prikkels en plastic soep betreft.

Trefpunt Woonpioniers is een tijdelijke ontmoetingsplek en kijkje in onze keuken. We beginnen bij het fenomeen Tiny House, dat dus pronkt op het topje van een interessante ijsberg. Vervolgens dalen we, via het lichamelijke thuis van het eigen vel en op het ritme van de adem, af tot onder zeeniveau. Wat valt daar te zien? Welke behoeftes? Welke jakhalzen? Welk hemelse vuur? Geef er, samen met ons, geluid aan, of teken er de symbolen van.

Woonpioniers ontwerpt bezielde woningen, koppelt woonconcepten aan plekken en creëert community’s. Vorig jaar, tijdens Ruimtekoers 2015, vervaardigden we een hostel in een oud kantoorgebouw. We presenteren onder andere het project Proeftuin Erasmusveld, een Haagse Tiny Village in wording, mogelijk gemaakt door BPD. Kom er alles over te weten op Trefpunt Woonpioniers.

Let op! De woonpioniers zijn er gewoon de hele week!

Openingstijden:

Dinsdag 19.00 – 23.00
Woensdag 11.00 – 23.00
Donderdag 11.00 – 23.00
Vrijdag 11.00 – 23.00
Zaterdag 11.00 – 18.00

close