11 t/m 15 oktober 2016, ARNHEM

Ruimtekoers FestivalDe utopie van de stad

Ruimtedebat door Gemeente Arnhem – Uitverkocht

Ruimtekoers wil samen met jullie onderzoeken, nadenken en elkaar uitdagen!
- Ruimtekoers

wo 12 okt, 2016
20:00
LOCATIE NOG NIET BEKEND

*** Let op! Deze avond is uitverkocht. Er zijn nog wel een paar tickets voor de laatste avond! ***

Ruimtekoers 2016 vindt plaats in winkelpassage Hemelrijk in de binnenstad van Arnhem!

Woensdag 12 oktober – Ruimtedebat

Gemeente Arnhem en Ruimtekoers slaan de handen ineen. Deze tweede dag belichten we de huidige en de toekomstige transformaties in de Gelderse hoofdstad. Zo besteden we aandacht aan het achterliggende gedachtegoed van het huidig stedelijk beleid in Nederland en waarom dit wringt met de problematiek van deze tijd. Ook kijken we naar de rol van de overheid bij stadsontwikkelingen en de verschuivende verhouding tussen burger en overheid en projecteren we dat op de Arnhemse Zuidelijke Binnenstad.

O.a. Donica Buisman, Eric Frijters, Joop de Boer en Sjors de Vries zullen deelnemen aan deze avond.

Verdere invulling

Hoe verloopt de avond verder? Dat vertellen we je snel!

Let op: deze avond is gratis voor genodigden. Ben je niet uitgenodigd maar heb je wel interesse? Bestel dan een ticket!

*** Let op! Deze avond is uitverkocht. Er zijn nog wel een paar tickets voor de laatste avond! ***

 • Donica Buisman

  Donica Buisman is een ervaren verbinder, creator en manager. Zij was onder meer zakelijk directeur bij de Tolhuistuin in Amsterdam. Donica was verder verantwoordelijk voor het gemeentelijke rapport over Rotterdam als jonge, creatieve stad, één van de mensen achter het debuut van Kytemans’ Hiphop Orchestra en verbonden aan vele stedelijke initiatieven waaronder het stadsfestival Nuit Blanche. Ze is tevens de oprichter van State of Flux, een netwerk van freelancers met expertise op het gebied van stedenbouw, kunst en cultuur, architectuur, design en groen. State of Flux transformeert pleinen, parken en straten tot dynamische plekken door strategische inzet van programma. Publieke ruimten waar verschillende mensen en ideeën elkaar als vanzelfsprekend weten te vinden. Foto © Aico Lind.
 • Joop de Boer

  Joop de Boer is samen met Jeroen Beekmans het hoofd en het hart van popupcity.net, een blog waarop ideeën, concepten en trends worden verzameld over de voortdurend veranderende stad in de steeds vloeibaar wordende wereld. Zij schrijven dagelijks over vernieuwers, creatieve ondernemers, visionaire stadsontwikkelaars van over de hele wereld die met verfrissende ideeën en oplossingen komen die ervoor zorgen dat onze steden steeds blijven veranderen.
 • Eric Frijters

  Eric Frijters is oprichter en directeur van FABRIC en Lector Future Urban Regions (FUR) bij de Nederlandse Academies van Bouwkunst. Eric heeft meer dan 10 jaar ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van projecten in architectuur, stedenbouw en regionale strategie in Nederland en daarbuiten. Hij heeft een achtergrond in architectuur aan het Karlsruhe Institute of Technology, filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde Cum Laude af aan de Technische Universiteit Eindhoven. Eric kreeg erkenning als ontwerper in het veld die experimenteert en innoveert in architectuur en stedenbouw. Met zijn bureau FABRIC ontving hij daarvoor diverse prijzen: Prix de Rome, Iakov Chernikhov International Architecture Prize en onlangs de Eo Wijersprijs. Tijdens Ruimtekoers 2016 plaatst hij de utopie binnen de context van de stad. kijkt hij met een kritisch oog naar huidige stadstrends en pleit hij voor een beweging richting een stedelijk metabolisme.
 • Sjors de Vries

  Sjors de Vries heeft RUIMTEVOLK opgericht vanuit de overtuiging dat de mens meer centraal moet staan in ruimtelijke vraagstukken. Zijn kracht is het vertalen van de vooruitstrevende opgaven van de 21e eeuw naar praktische perspectieven waarmee RUIMTEVOLK steden en regio’s ondersteunt. Met zijn jarenlange ervaring in het adviseren van overheden op verschillende schaalniveaus, weet hij als geen ander de agenda’s van overheden, instituties, marktpartijen, ondernemers en burgers bij elkaar te brengen. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met projectmanagement, het modereren en organiseren van bijeenkomsten en het opzetten en coördineren van kennisprogramma’s rondom de opgaven van nu en de toekomst. Sjors is een spin in het web in de ruimtelijke ordening en voor onze opdrachtgevers organiseert hij graag samen met veelzijdige RUIMTEVOLK-netwerk kennis rondom elk mogelijk ruimtelijk vraagstuk. Sjors is van huis uit planoloog en sociaal geograaf.
close